onsdag 24. august 2016

Kyllingsuppe

Etter en sommer med grillmat, softis og en all-you-can-eat-holdning til livets goder, er det nå på tide med litt sunnere middager her hjemme.


I går hadde vi en god kyllingsuppe til middag. Jeg fant oppskriften på Pinterest, og gjorde bare noen små endringer. Kyllingen er naturlig lavkalori, og karbohydratene er kun av det sunne slaget - masse deilige grønnsaker. :)


Her er oppskriften!






KYLLINGSUPPE

Dette trenger du, til 4 personer:


  • 3 kyllingfileter
  • 1 liter vann 
  • 3 terninger kyllingbuljong 
  • 1 liten gul løk, skrelt og finhakket
  • brokkolitopper (gjerne fryste)
  • En halv blomkål, delt i biter
  • 1 gulrot i skiver
  • 1 stangselleri, delt opp
  • 3 ss frosne erter
  • hakket, fersk persille (mengde etter smak)
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • revet, fersk ingefær (mengde etter smak)
  • rapsolje
  • en frossen «kule» spinat
  • 1 fersk chili, finhakket
  • 2 ts eplecidereddik
  • pepper 

  1.  Sett en gryte på middels varme. Tilsett olje, løk, chili, selleri, ingefær og hvitløk. Surr i 5-6 minutter for å mykne. Legg deretter i spinat, kyllingbryst, buljong, gulrøtter, eplecidereddik og pepper.
  2. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt. Deretter fjerner du kyllingen med en tang og legger dem på et skjærebrett for avkjøling.
  3. Tilsett brokkoli, blomkål erter og persille. Kok opp på middels varme. I mellomtiden deler du opp kyllingen med to gafler, og tilsett så dette i suppen. Smak til med salt og pepper. Serveres med gode rundstykker.


Bilder: Pinterest

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en melding, setter stor pris på å høre fra deg!